Balíky posílá občas každý z nás. Ten, kdo například vlastní svůj vlastní e-shop posílá balíky prakticky každý den. Tady vám ukážeme některé užitečné tipy, jak balík správně zabalit.

Opatřete si správný balící materiál

Zabalit balíky můžete různě. Nejlehčí pro vás ale bude, pokud posílané věci budete balit do krabic. Pokud posíláte balíky jen občas, můžete třeba požádat místní supermarket, aby vám nějaké nepotřebné krabice poskytli. Pokud odesíláte několik balíků denně, budete nejspíš muset zakoupit krabice do zásoby. Nezapomeňte, že pokud se v krabicích dříve už něco posílalo, důkladně odstraňte předchozí nálepky s čárovými kódy.

balík

Chraňte své zboží

Rozhodně nikdy věci nepokládejte jen tak volně do krabic. Musíte je zajistit proti poškození. Balíky často urazí dlouhou cestu, než dorazí k tomu, ke komu mají, a během této cesty by se mohli klidně i rozbít, pokud neuděláte opatření. Opatřete si zásobu bublinkové fólie a každou věc v krabici jí obalte. Volný prostor vyplňte další bublinkovou fólií nebo třeba zmačkanými starými letáky.

bublinková fólie

Balte věci tak, aby se při rozbalování nepoškodili

Pokud třeba posíláte věci společně s fakturou, nikdy nepokládejte fakturu na dno nebo na vršek krabice. Pokud bude dotyčný otevírat krabici pomocí nože na papír, může fakturu nebo jiné důležité věci snadno protrhnout. Podobné cenné papíry raději uložte do nalepovacích obálek bez potisku https://www.2pack.cz/obalky/nalepovaci-obalky-2pack/nalepovaci-obalky-bez-potisku.

A jak konkrétně zabalit a popsat váš balík? To už záleží na tom, jakým způsobem a přes jakou společnost balík posíláte. Pokud ho posíláte například přes Českou poštu, musíte si předem vypsat podací lístek, pokud tedy nemáte zákaznickou kartu. Na balík je také nutné napsat vaši adresu a adresu příjemce.

V případě Zásilkovny balík pouze zabalíte a poštovné zaplatíte předem přes mobilní aplikaci. Ta vám vygeneruje kód, který nahlásíte na nejbližším místě kde sídlí Zásilkovna. Obsluha si již sama vyjede štítek s potřebnými údaji a balík jimi označí.